- Books

Cerita Piala Dunia

Cerita Piala Dunia cerita pasal piala dunia bolasepak

  • Title: Cerita Piala Dunia
  • Author: Lucius Maximus
  • ISBN: null
  • Page: 443
  • Format: None
  • cerita pasal piala dunia bolasepak.

    • ☆ Cerita Piala Dunia || ✓ PDF Download by ↠ Lucius Maximus
      443 Lucius Maximus
    • thumbnail Title: ☆ Cerita Piala Dunia || ✓ PDF Download by ↠ Lucius Maximus
      Posted by:Lucius Maximus
      Published :2018-05-10T09:18:37+00:00

    1 thought on “Cerita Piala Dunia

    1. Membaca cerita langka piala dunia yang berlangsung pada tahun 2010 di tahun 2017 seperti tidak berapa kena. Tapi kerana ditulis oleh Lucius Maximus, pengalamannya berbeza kerana beliau pengamal fakta bola seperti agamawan yang menghafal hadis. Okey bagi mengimbau sejarah dan menambah pengetahuan bola.

    2. Frasa yang tepat untuk buku Lucy ini, 'Don't judge a book by its cover". Seriously, DON'T! Perkara pertama yang terlintas dalam fikiran saya ketika terlihat buku ini ialah ianya sekadar buku tentang Piala Dunia 2010. Buku biasa yang penuh dengan statistic, senarai penjaring gol, ada biodata sikit, ada rumusan pundit sikit. Aku yakin korang juga fikir benda yang sama, bukan? Nope. It is more than just 'buku-pasal-piala-dunia'.Buku ini agak padat dengan fakta sejarah dunia (atau diari?). Malalui b [...]

    3. aku. tak layan sangat blog lucy. aku baca lepas pelancaran rasmi buku ni sendiri dan aku pinjam je pun. lepas ni Piala Dunia bukan setakat sukan mahupun pertandingan anjing tercantik tapi lebih kepada apa yang berlaku di sudut dunia yang kita tak nampak. bagi yang tak layan sukan, buku ni boleh jadi penarik boleh jadi penolak minat. tambahan, buku ni 'indie'. tidak ditapis hanya diselanggara tatabahasalamat membaca!

    4. Aku harap bila aku ada nak nanti aku dapat mewariskan buku ni kepada beliau. Supaya dia pandai main bola dan pandai hal ehwal bola sepak.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *