- Books

Pengejar Bintang

Pengejar Bintang ni satu lagi buku sendiri gua

  • Title: Pengejar Bintang
  • Author: Nami Cob Nobbler
  • ISBN: null
  • Page: 487
  • Format: None
  • ni satu lagi buku sendiri gua

    • [PDF] ✓ Free Download ☆ Pengejar Bintang : by Nami Cob Nobbler ↠
      487 Nami Cob Nobbler
    • thumbnail Title: [PDF] ✓ Free Download ☆ Pengejar Bintang : by Nami Cob Nobbler ↠
      Posted by:Nami Cob Nobbler
      Published :2018-09-23T18:39:54+00:00

    1 thought on “Pengejar Bintang

    1. 1. jalan cerita yang merewang dan tiada hala tujuan.2. Cibs? Puks? Lanc? tulis penuh tak boleh ke?3. Recycle Recycle Recycle.4. sepatutnya tajuk "Pengejar Keuntungan"

    2. Jujurnya, buku pertama yang saya baca dari Nami Cob Nobbler adalah Awek Chuck Taylor. Membaca Pengejar Bintang ibarat membaca Awek Chuck Taylor dalam alternate universe yang berbeza tapi dengan watak-watak yang mempunyai nilai yang sama dengan jalan cerita yang lebih kurang sama. Agak mengecewakan sebab I was hoping for something much better than Awek Chuck Taylor.

    3. Banyak orang yg salah jalan merasa tenang kerana ramai teman yg juga sama2 salah. Beranilah menjadi yg benar walaupun terpaksa bersendirian. Untuk aku, I need an easy friend. I do with ear to lend. Tak! Tak apa. Biarkan aku sendiri. Lagi mudah. Tulislah apa yg mahu ditulis. Jadilah apa yg kita mahu jadi.Repetition yg cukup menjadi. Sally vs Nana. Luke vs Faris.

    4. Tak ubah macam baca buku 'Awek Chuck Taylor' tapi dalam versi yang berbeza. Boleh lar baca tapi tak sampai tangkap babak dan print screen watak cerita ni dalam otak. Biasa-biasa sahaja, tiada kelainan.

    5. Takda pembaharuan dalam penceritaan.Balik-balik sorang loser yang banyak love interest.Kamon la. RM20 kot.4 kali makan punya duit tu.

    6. I got this copy on my eldest brother's 28th birthday.Serious kadang rasa sziko.A light and enlightened reality.

    7. Aku baca buku ni, aku terbayang yang aku tengah baca buku Awek Chuck Taylor dan Bayang. Aku mengharapkan kelainan dalam jalan cerita buku tapi, aku hampa.

    8. hidup Luke mungkin sm mcm hidup aku. aku rs sebak bc part ms nak g ambik borang kerja tu, sebab takde duit dan terpakse menapak jauh. believe me, i've ever faced that before.

    9. bagi aku buku ni ada juga benda yang boleh dipakai guna. cuma entahlah, mungkin bagi aku (bagi akulah ) cara dia nak salahkan sekeliling tu macam sekeliling salahkan dia jugak. 2x5? keseluruhan, aku enjoy baca sebab menarik dari satu bab ke satu bab.bukan buku tipikal yang ada di pasaran.

    10. Sampai sekarang masih lagi mencari siapa sebenarnya Namicobnobbler ni. Agak stress jugakla kan, sebab selalu kalau kita google banyak je cerita keluar. Kita betul lah dunia dihujung jari. Ni kenapa tah bila google, untuk penulis ni pun tak ada. Ini novel kedua Namicobnobbler yang dibaca selepas "awek chuck taylor". Satu persamaan antara dua novel ni, bila penulis banyak kritik tentang budaya melayu yang tipikal.Buku ni sebenarnya tak jauh beza pun dengan buku yang di baca sebelum ni. Pasal seor [...]

    11. aku familiar dengan gaya penulisan nami. rasanya ramai rakyat malaysia juga mengenali gaya penulisannya. awek chuck taylor bolehlah aku kata lejen.dan penulisannya yang ini tidak lari jauh dari lelaki eksistansial dan awek chuck taylor. ada aura rebel, sosialis, anarkis atau apa saja. haha. anarkis. aku suka lagi label tulisannya sebagai anarkisparuh pertama buku ini, aku rasa buku ini buang masa. tapi sebab aku dah lama tak baca buku, maka aku perlu buku yang ringan sebegini untuk memecut kemba [...]

    12. FuhhhMaira rasa Maira faham apa yang Nami Cob Nobbler cuba buat. (Walaupun ni satu-satunya karya yang Maira pernah baca.)(view spoiler)[Tujuan Nami mungkin untuk:1) Buka mata orang Melayu tentang budaya kita yang dianggap phony. Tapi masalahnya sekarang ni ialah, caranya dah salah. Pertama sekali tentang topik perkahwinan. Dalam karya ni, karakter sgt tidak menyokong akan konsep perkahwinan. Alasannya kerana masalah dan beban akan timbul berkali-kali ganda. Eh, belum cuba belum tau, kay. Kalau t [...]

    13. Baca pasal awek chuck taylor dekat blog dulu. Dan ada buat research sedikit sebanyak pasal penulis. Sangat terkesan dalam hati. Suka cara Nami berfikir. Mengingatkan pada seseorang. Tapi Maybe sebab dah tahu jalan cerita awek chuck taylor, menyebabkab Pengejar Bintang ni nampak macam Awek Chuck Taylor edisi exaggerated sikit. Apa2 pun Teruskan membaiki penulisan supaya dapat diterima umum. Memang susah nak puaskan hati semua org. Memang susah nak bg semua org faham idea kita. Long way to go, Nam [...]

    14. sebuah lagi karya Nami yang menarik dan sempoi. menggunakan konsep yang lebih kurang dgn buku2 Nami yang lain, tapi untuk Pengejar Bintang, idea dan falsafahnya tidaklah terlalu berat dan mudah dihadam. Kurt Cobain dan Nami berpisah tiada.terbaik Nami!!!

    15. byk nilai pemikiran alternatif dan semangat refomasi dalam garapan karya ini amat mengagumkan dan akan tambah mengagumkan andai dimuat dalam lerekan plot yang lebih berseni serta tanpa adegan tidak wajar

    16. Aku rasa aku boleh masuk dengan buku Nami yang kali ini, tiada penjelasan yang berjela-jela, atau pengulangan kejadian. Simple. aku boleh nampak watak Sally ini menyerupai watak Nana dalam Awek Chuck Taylor. Nana begitu terkesan di hati dia.

    17. ini bukan nami.jalan cerita caca merba but still ada bagusnya sedikitcam recycle AWC. macam.kalau dikemaskan mungkin this story going to be boomrharap pada enam darjah.tazabbbaarrr.

    18. Jujurnya, aku lebih suka buku ni dari Awek Chuck Taylor, walaupun seakan sama. Lagi satu, aku ingat aku sorang je suka jalan kaki dari KLCC pergi Pavilion harharhar

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *