- Books

Bau Semangat Anak Muda

Bau Semangat Anak Muda Novel ini mengisahkan seorang anak muda yang bernama Nizam semasa hidup kecilnya bertemu dengan seorang brader grunge yang menggelarkan dirinya sebagai Dave sempena nama pemain dram Nirvana Dave G

  • Title: Bau Semangat Anak Muda
  • Author: Nami Cob Nobbler
  • ISBN: null
  • Page: 362
  • Format: Unknown Binding
  • Novel ini mengisahkan seorang anak muda, yang bernama Nizam, semasa hidup kecilnya bertemu dengan seorang brader grunge yang menggelarkan dirinya sebagai Dave, sempena nama pemain dram Nirvana, Dave Grohl walhal nama sebenar Daud.Nizam mengenali Nirvana dari awal hidupnya, dan dari situ beliau mengenali band band grunge yang lain, tetapi persekitaran yang konservatif memNovel ini mengisahkan seorang anak muda, yang bernama Nizam, semasa hidup kecilnya bertemu dengan seorang brader grunge yang menggelarkan dirinya sebagai Dave, sempena nama pemain dram Nirvana, Dave Grohl walhal nama sebenar Daud.Nizam mengenali Nirvana dari awal hidupnya, dan dari situ beliau mengenali band band grunge yang lain, tetapi persekitaran yang konservatif membataskan minat beliau untuk muzik ini Pada akhirnya, beliau berjumpa dengan Hafiz, kawan satu sekolah yang kemudiannya menjadi sahabat baik, dan pada hari Kurt Cobain mengacukan senapang patah, harapan Nizam untuk menjadi rock star dipendam dalam dalam.Lima tahun kemudian, Nizam bertemu dengan Hafiz, yang mempunyai rock band, lalu berkenalan dengan gitaris yang hidupnya misteri, Azlam Azlam, selain mengajar muzik, dia juga mengajar erti kehidupan kepada Nizam Satu peristiwa yang berlaku yang mengubah segalanya Sekali lagi hasrat Nizam terpadam.Sepuluh tahun selepas itu, sekali lagi mereka bertemu semula, kali ini mendapat jemputan bidan terjun untuk perform gig, apakah impian Nizam untuk jadi rock star akan setakat itu sahaja Atau ini hanya permulaan semata mata

    Bau Semangat Anak Muda Posts Facebook Bau Semangat Anak Muda likes Novel keempat Nami Cob Nobbler terbitan Lejen Press Boleh didapati secara online di Bau Semangat Anak Muda by Nami Cob Nobbler Entahlah ni buku Nami yang ke berapa aku cenderung untuk panggil tulisan tulisan sebagai buku dan bukannya novel , tapi seperti biasa Bau Semangat Anak Muda satu lagi buku tulisan Nami, seperti tulisan tulisan dia yang sebelum ni, tak pernah gagal untuk Anak Ini Bikin Orang Tua Makin Semangat Sukses Ternak Anak Ini Bikin Orang Tua Makin Semangat Sukses, Assalamualaikum, Selamat Datang di Yurie BSF , Mau BUDIDAYA BSF MODERN TANPA BAU Anda bisa belajar GRATIS di JOIN FB Group Kesehatan Anak Bau Badan pada Anak SehatFresh.Com SehatFresh Bau badan merupakan sebuah masalah yang cukup mengganggu, terlebih bagi orang yang sangat memerhatikan penampilannya Bau badan juga merupakan masalah yang bisa dialami oleh setiap orang, dari anak anak hingga orang tua Anak anak memang memiliki semangat Farhana Jafri Book Review Bau Semangat Anak Muda Sekejap je nak ambil masa baca buku ni sebab jalan cerita yang best and relate with my childhood Suka sangat part kenapa orang dewasa suka buli budak kecik Quote Kata Kata Semangat untuk Diri Sendiri Dalam Kita bisa dengan mudah memaafkan seorang anak yang takut gelap Tragedi yang nyata dalam hidup adalah ketika orang takut cahaya Malaikat adalah mereka yang tangannya kasar dan bau keringat Richard Evans Semangat baik yang tertular dari kata kata semangat untuk diri sendiri dalam kutipan diatas mudah mudahan bisa menjalar melalui Bau Semangat Anak Muda lejen Novel ini mengisahkan seorang anak muda, yang bernama Nizam, semasa hidup kecilnya bertemu dengan seorang brader grunge yang menggelarkan dirinya sebagai Dave, sempena nama pemain dram Nirvana, Dave Grohl walhal nama sebenar Daud. Semangat Bikin Anak Layarbiru Bioskop nonton Semangat Bikin Anak Semangat Bikin Anak Rizkiya Kaelani Ngentot Risma merintih hebat dan nikmat Rintihan Kenikmatan Julia Ramean Telanjangin Temen Sekolah Ramean KAWAH IJEN Sebuah kisah perjalanan anak bau anak penakluk kawah ijen Akhirnya Kawah Ijen sudah takluk oleh anak yang masih dibilang bau kencur lah berjutaaa rasanyaaaa seneng iya, sedih iya, khawatir iya, capek iya, heboh iya. MERANTAU kata kata bijak hari ini MERANTAU Anak pohon itu dipenuhi dgn bunga yg menebarkan bau yg harum Anak dia ga setuju dgn saudaranya, dia berkata bahwa pohon itu penuh dgn buah yg matang dan ranum Kemudian sang ayah berkata bahwa kalian smua benar, hanya saja kalian melihat di waktu yg berbeda

    • Free Read [Poetry Book] É Bau Semangat Anak Muda - by Nami Cob Nobbler ✓
      362 Nami Cob Nobbler
    • thumbnail Title: Free Read [Poetry Book] É Bau Semangat Anak Muda - by Nami Cob Nobbler ✓
      Posted by:Nami Cob Nobbler
      Published :2018-07-17T07:17:43+00:00

    1 thought on “Bau Semangat Anak Muda

    1. Sebenarnya buku ni tak kena dengan jiwa aku. Aku cuba mencari hala tuju buku ni. Aku mahu memahami apa yang cuba disampaikan disebalik perjalanan hidup Nizam. Disebalik segala kepayahan dan cabaran hidupnya, apa yang penulis cuba tonjolkan?Mungkin mereka yang melalui scene hidup seperti beliau akan faham. Hehe.

    2. Entahlah ni buku Nami yang ke berapa (aku cenderung untuk panggil tulisan-tulisan sebagai buku dan bukannya novel), tapi seperti biasa – Bau Semangat Anak Muda – satu lagi buku tulisan Nami, seperti tulisan-tulisan dia yang sebelum ni, tak pernah gagal untuk buat aku seakan berada dalam dunia yang tersendiri. Walaupun buku kali ni tak seberat buku-buku sebelumnya (terutamanya Awek Chuck Taylor dan Lelaki Eksistensial), tapi somehow tetap juga ada kesan yang aku kira mendalam terhadap pembaca [...]

    3. Novel ini merupakan novel kedua tulisan Nami yang saya baca selepas Bayang. Mungkin kerana standard Bayang yang tinggi membuatkan saya kurang berpuas hati dengan novelnya kali ini. Kali ini tiada lagi ideologi-ideologi Joseph Stalin, Vladimir Lenin dan Karl Marx yang kebiasaanya menjadi daya penarik untuk saya membaca karya Nami.Novel kalini berlatarbelakangkan kebangkitan muzik grunge. Menceritakan tentang Nizam yang mengejar impiannya ingin menjadi rock star seperti Kurt Cobain. Mungkin ketika [...]

    4. Antara buku yang paling cepat aku pernah habiskan. Sebab nipis dan best. Latar masa yang sezaman dengan zaman aku yang membuatkan aku teringat kenangan-kenangan lepas. Aku bagi 3 bintang sebab terlalu nipis pada aku. Kalau nak buat nipis-nipis biar kena dengan harga.

    5. Heh, buku Nami kali ni agak comel. Comel sebab watak Nizam yang sangat determined nak ada band atas pengaruh band Paku Tekan.Comel sebab dia tak lupa minat dia sampai dia realisasikan minat dia yang satu tu.Comel sebab dia fokus sangat nak ada band sendiri sampai umur 27 baru sedar yang dia tu loner, takde makwe lagi padahal dah boleh tahan tua. Comel sebab dia jaga kawan-kawan dia. Bila Lam gaduh dengan Hafiz dia cuba sejukkan hati Lam. Buku ni tak berat sangat berbanding dengan Lelaki Eksistan [...]

    6. Start baca jer gua dah gelak sakan. Taktau pebenda yang lawak sangat tah, mybe part masa zaman kecik kecik jalan kaki balik rumah macam balik johor tuh kot. Lulz.Sedih jugak lah masa Lam meninggal. Kalau aku hati kapas nangis dah kot. -.-Penat imagine Kamelia kot bercinta dengan Nizam ke mende lepas pas number phone. Hampaa betei *macam dah bole hapal kisah yg kena pindah rumah nenek kena libas bagai tuh. sama macam dalam ACT. hihi

    7. Sejujurnya gua rasa boring masa muka surat awal tapi the story gets better every time you turn to the next page. Serious tak tipu. Because you can't predict what's going to happen next. Dengar tajuk pun kita dah tau mesti pasal dakdak muda. Yang baru nak kenal music. Baru nak kenal Nirvana. Up sikit, try belajar main gitar. Hipster sikit, pergi gig. Last stage is buat band sendiri and perform dekat gig. Separa sedar, bila dah sampai muka surat akhir-akhir tu aku tersenyum :)

    8. karya indie nukilan pertama nami yang dihayati tema dan rangkaian falsafah cerita yang agak mirip karya karya indie indonesia seperti karya leila s chudori, ratih kumala dan laksmi pimukcak meski mutu tatabahasanya yg sedikit mengecewakan karya ini mendatangkan aliran semangat terutama pada anak muda

    9. Matinya Azlam sama sedihnya macam matinya Kurt Cobain. Tahun 2001-pembunuhan beramai ramai terhadap muzik underground. Tapi pesan Cobain, our little group is always been and always will until the end. Memang penuh dengan bau semangat anak muda. Cobb nobbler itu loser rupanya tapi Nami Cobb Nobbler itu novel-trend-setter. Tabik!!

    10. satu karya yg dikatakan amat mnarik. sbb dalan karya ini mnekan apa yg ada pada fikiran seorang anak muda yg ingin kn lain dr yg lain. kisah akan prjalan seorang yg meminati musik grunge dan ingin kn ssuatu dlam hdup. satu krya yg mmbri smngat pada anak muda.

    11. Ape yg aku suke baca buku Nami ni ialah mmg kena la ngn jiwa n zaman aku.tiap kali baca buku die mmg terkenang zaman budak2 dan remaja dulubuku ni mmg kena la ngn budak2 underground zaman 90an duluxrugi baca woog terbaek la dari Nami

    12. Aku selalu dengar lagu Smells like teen spirit, the man who sold the world.Beli CD live unplugged Nirvana.Aku tau Nirvana yang nyanyi lagu tu.Tapi bila aku baca buku ni, aku rasa selama ni aku tak tau apa2 pasal Nirvana, dan Kurt Cobain.

    13. Saya melalui zaman musik yang sama dengan Nizam sehinggakan saya belajar petik gitar pun dgn lagu-lagu Nirvana. Al-kisahnya.Cumanya, kisah ini bergerak terlalu cepat bagi saya.

    14. 1 Bintang untuk cerita, 1 Bintang untuk nirvana. terima kasih penulis untuk segala fakta nirvana dalam buku ni.

    15. Read this book few years back. PDF.The cute thing about this book, the grunge influence.Wondering how Frances been lived so far.

    16. Better than expected. Especially love the quotes at the beginning of every chapter.Some things in the story struck a chord in me. Typical Malaysian situations/scenarios I guess.

    17. yang terkesan bagi aku dalam novel ini hanyalah selepas aku membaca suicide note daripada arwah Kurt D. Cobainlebihnya, takda bau-bau bacing langsung.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *